//everything else

Firefox visar om dina lösenord har läckt ut

Firefox jobbar alltid i framkant och erbjuder en tjänst som visar om dina lösenord har läckt ut

Är du säker på att dina lösenord är säkra? Kolla det själv med den nya tjänsten, som till och med visar om de riskerar att läcka ut i framtiden. Tjänsten heter Monitor

Så vad är bakgrunden till den?

Det har skrivits och rapporteras nästan dagligen den senaste tiden om olika företag som hackats eller där webbsidan pga felkonfigureringar visat lösenord som plain text för alla att se och elakingar att spara. Detta är alltid svårt att skydda sig ifrån men Firefox tjänsten har några riktigt smarta funktioner där du lägger till din e-post adress så ifall en sådan situation uppstår i framtiden så får du ett meddelande om det och bör då ändra lösenord direkt.

Det är alltid viktigt att regelbundet uppdatera dina lösenord och det bör då vara svårgissade lösenord. Men ju svårare lösenord , ju svårare att komma ihåg dem så vi rekommenderar alltid våra kunder att använda tjänster såsom Lastpass eller Dashlane för detta.

Vår rekommendationer för att vara säkrare på nätet är:

  1. Använd lösenordstjänst såsom Lastpass eller motsvarande.
  2. Använd aldrig samma lösenord igen på annan webbsida eller app/tjänst.
  3. Byt ut lösenord regelbundet.
  4. Håll mobil/dator uppdaterad med senaste appar/programvara.
  5. Ladda ALDRIG ner appar/programvara som licenskoder eller premium funktioner låsts upp via crack eller annan programmering för dessa innehåller i 99,9% av fallen bakdörrar eller annan ondsint kod som kommer infektera din dator.
  6. Använd en speciell email adress för prenumerationer eller annat mindre viktigt, inte din huvudmail eller ditt företags viktiga email adresser. Vi rekommenderar endast våra kunder att använda viktiga Email adresser för säkerhets relaterade funktioner eller viktiga skyddstjänster för deras verksamhet. Självklart använder ni era Email adresser i er verksamhet men var varlig med dem för de är värdefulla.
  7. Använd alltid sunt förnuft när du surfar och verkar något för bra för att vara sant så är det också det.

Följer ni dessa enkla regler så har ni gjort vad ni kan för att skydda er själva och er verksamhet mot kostsamma intrång och har ni inte ännu börjat använda tjänsten hos firefox så gå med Nu med en gång.

Här är länken igen Monitor


Om Författaren


Admin
Admin

Älskar problemlösning, att göra andra glada och alldeles för mycket kaffe

Relaterade Poster